DRUMNIVERSE

DRUMNIVERSE

Het leren bespelen van een muziekinstrument is goed voor je ontwikkeling, geeft uitdaging, plezier en voldoening, maar zeker ook inzichten in jezelf! Dit proces heb al ik vaak van dichtbij mogen meemaken! Mijn lessen zijn voor elk niveau, van beginner tot gevorderden. Het is aan mij te zorgen dat jij je ontwikkelt, verder komt, probeert je grenzen te verleggen, zonder het plezier daarbij uit het oog te verliezen.

Als gediplomeerd docent geef ik de voorkeur aan individuele lessen. De lessen omvatten het ontwikkelen van; beats, stoktechniek, notenschrift (het van blad lezen), onafhankelijkheid, herkennen en spelen van diverse muziekstijlen en specifiek snaredrum spelen oftewel, trommelen. Voor gevorderden zou de nadruk op het analyseren van het vocabulaire van “the masters of jazz drumming” kunnen zijn. Al mijn lessen worden gegeven in het Nederlands of Engels en doe ik onder de naam Drumniverse!

drumstel-(32-van-1)

"Ik ben helemaal blij met mijn langere drumlessen. In 1 les kan ik nu techniek krijgen en ook nog vragen stellen over nummers die ik speel.”
Carine

“Jean-Clair kan je op een natuurlijke manier net dat stapje extra laten zetten om verder te komen met drummen. In zijn lessen wordt drumtechniek afgewisseld met nummers meespelen. Jean-Clair kent geschikte nummers voor mijn niveau en speelt gemakkelijk mee met zelf aangedragen nummers. Het (drum-)notenschrift leer je gaandeweg zodat je een lesboek kunt lezen. Jean-Clair weet zijn enthousiasme voor het drummen goed op mij over te brengen.” 
Peter Bijker